Welkom bij Christoffel

Christoffel is een school voor mavo en voorbereidend mbo met leerwegondersteuning, gelegen in de wijk Ypelaar in Breda. Met zo'n 325 leerlingen is het kleinschalig en overzichtelijk. Christoffel is een resultaatgerichte school met een duidelijke structuur, kleine klassen en veel persoonlijke aandacht. De school wordt gekenmerkt door een warm pedagogisch klimaat en een plezierige leeromgeving. Er bestaat een grote samenwerking met locatie Tessenderlandt, vooral in de derde en vierde klassen.

Actueel
Ontruimingsoefening en examenstunt

Op dinsdag 19 april is er op onze school een onaangekondigde ontruimingsoefening gehouden. De oefening vond plaats in combinatie met een examenstunt van de 4e jaars leerlingen.

meer...
Christoffel winnaar Vakkanjers!

Fabian, Lorenzo, Jeno en Jan uit klas C1M hebben op donderdag 7 april de landelijke uitvindwedstrijd ‘jonge makers’ van Vakkanjers gewonnen (zie foto hiernaast). Uit 2929 inzendingen, en 80 schoolwinnaars, werd Christoffel in een spannende finale met tien andere scholen met hun idee “dakplant” de landelijke winnaar.

meer...
Londenreis was top

De leerlingen van het derde leerjaar zijn van 7 t/m 11 maart weer naar Londen geweest. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde schoolreis. Het was erg leuk en leerzaam tegelijk. In het fotoalbum ziet u hoe de leerlingen zich vermaakt hebben.

meer...
Wederom Beste School van Nederland

Voor de vierde keer op rij is Christoffel door Elsevier benoemd tot beste school voor één van haar leerwegen. Christoffel presteerde in de regio West-Brabant binnen het VMBO kaderberoepsgerichte leerweg beter dan de andere scholen. Elsevier vergelijkt jaarlijks alle middelbare scholen in Nederland op basis van gegevens van de Inspectie van het Onderwijs. Alle scholen met vwo, havo en vmbo worden hierin met elkaar vergeleken.

meer...
Nadir Zaryouh wint quiz!!

Nadir Zaryouh uit klas C2MK is op woensdag 9 maart op het Bredase stadskantoor ontvangen door wethouder Mevrouw Haagh om zijn prijs, die hij gewonnen had in het kader van de doe-dag van VMBO Breda On Stage, in ontvangst te komen nemen. Op de foto hiernaast zie je links de trotse Nadir. Nadir was tijdens de quiz bij de beste 3 leerlingen geëindigd. Tijdens de uitreiking bleek dat hij zelfs de eerste prijs had gewonnen. De wethouder was vooral onder de indruk van de motivatie van Nadir die hij opgeschreven had over werken bij de gemeente Breda. Nadir zou vooral aandacht willen besteden aan de daklozen in de gemeente en aan een groenere, mooiere stad.

Nadir was heel blij met zijn prijs en gaat een stukje in de schoolkrant schrijven over de doe- dag. Als de krant uitkomt gaat Nadir de krant aanbieden aan de wethouder.

Wij zijn trots op Nadir en feliciteren hem van harte!

meer... 


adres Van Riebeecklaan
Christoffel
Rijnesteinstraat 1
4834 LB Breda
tel: (076) 561 29 52
info@christoffelbreda.nl

Schoolgids
Met de informatie en de verdere school specifieke gegevens in deze gids hopen wij u een betrouwbare indruk te geven van Christoffel.

   

Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV
disclaimer | privacy | copyright