Welkom bij Tessenderlandt
Tessenderlandt is een school voor mavo en voorbereidend mbo gelegen op een ruim terrein in, wat zo mooi heet, de "Parel van het Zuiden". Met zo'n 700 leerlingen is het een kleinschalige en overzichtelijke  school. Tessenderlandt is een resultaatgerichte school met een duidelijke structuur en een ondernemend karakter. De school wordt gekenmerkt door een vriendelijk pedagogisch klimaat en een plezierige leeromgeving. Dat alles in een ruim, schoon en goed geoutilleerd schoolgebouw.  Leerlingen worden daarin uitgedaagd om een topprestatie te leveren.


Architect verzorgt gastles bij BWI

Vrijdag 22 januari 2016 kregen leerlingen van onze afdeling Bouwen, wonen en interieur geen les van hun vakdocent, maar van een architect. Lees verder en bekijk de foto's!

meer...
Wintersportreis 2016

Bijna is het zover. De dagen worden afgeteld, de spullen worden klaargelegd en je droomt van witte bergtoppen en skipistes. Voor het zevende jaar op rij gaat Tessenderlandt met leerlingen uit het derde en vierde leerjaar op wintersportreis! In het hiernaast afgebeelde boekje kun je alles lezen wat je moet weten over deze reis naar Oostenrijk van 7 tot 12 januari 2016.

meer...
Toekomstexperience leerjaar 2

Maandag 9 november 2015 stond in het teken van de Toekomstexperience. De tweedejaars leerlingen mochten een activiteit uitvoeren in een praktijkafdeling ter voorbereiding op de keuze voor leerjaar 3. Er zijn heel wat nagels gelakt, lampjes gemaakt, daken gedekt, auto's bekeken, collages gemaakt, muffins gebakken en er is veel met de rolstoel gereden. Klik hier voor een fotoimpressie.

meer...
Tessenderlandt, Hip Ambacht en Stichting Cultuurbehoud Breda in het Grand Theater Open Monumentendag

In 2014 won Tessenderlandt, na de Open Monumentendag, samen met de Stichting Cultuurbehoud Breda/Hip Ambacht de tweejaarlijkse provinciale Brabantse Erfgoedprijs. Naar aanleiding hiervan heeft de Gemeente Breda Tessenderlandt verzocht voor het derde jaar op rij weer gezamenlijk mee te werken aan de Open Monumentendag 2015. 

meer...
adres Riebeecklaan
Tessenderlandt
Van Riebeecklaan 2
4818 EB Breda
tel: (076) 521 93 52
info@tessenderlandt.nl

Met de informatie en de verdere schoolspecifieke gegevens in deze gids hopen wij u een betrouwbare indruk te geven van Tessenderlandt-vrl.


 

De eerste jubileumeditie van Via Tessenderlandt - portretten van oud-leerlingen - is verschenen. U kunt het boek aanvragen via e-mail of afhalen bij boekhandel Libris Buitelaar, Grote Markt 11, Breda. U kunt het hier ook inzien of als PDF downloaden.

  
         
PuberbreinOntwerp en realisatie SchoolMaster BV
disclaimer | privacy | copyright