Welkom bij Tessenderlandt
Tessenderlandt is een school voor mavo en voorbereidend mbo gelegen op een ruim terrein in, wat zo mooi heet, de "Parel van het Zuiden". Met zo'n 700 leerlingen is het een kleinschalige en overzichtelijke  school. Tessenderlandt is een resultaatgerichte school met een duidelijke structuur en een ondernemend karakter. De school wordt gekenmerkt door een vriendelijk pedagogisch klimaat en een plezierige leeromgeving. Dat alles in een ruim, schoon en goed geoutilleerd schoolgebouw.  Leerlingen worden daarin uitgedaagd om een topprestatie te leveren.

Text/HTML
Kies "Tekst Bewerken" uit actiemenu om inhoud te bewerken

Ophalen rapporten vrijdag 22 juli 2016

Vrijdag 22 juli a.s. vindt de rapportuitreiking plaats volgens onderstaand schema:

leerjaar 1 om 08.30 u.

leerjaar 2 om 09.15 u.

leerjaar 3 om 10.00 u.

Er wordt dan tevens informatie uitgereikt over de introductie in de eerste schoolweek na de zomervakantie.

meer...
Kennismakingsavond leerjaar 1

Op donderdag 7 juli jongstleden was er de kennismakingsavond voor onze nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders. Samen met hun mentoren hebben de nieuwe eerstejaars met elkaar kennis gemaakt. In de aula kregen de ouders voorlichting over de eerste periode tot aan de herfstvakantie, informatie over het top-programma en de sportklas in het bijzonder, uitleg over lwoo, enz. Het was een gezellige en leuke avond. Wij hebben in ieder geval al zin het het nieuwe schooljaar! 

meer...
De geslaagden

Het Centraal Schriftelijk Eindexamen zit er weer op. Wij willen alle leerlingen die geslaagd zijn van harte feliciteren met hun diploma. Voor diegene die nog een herexamen hebben: ontzettend veel succes!! Klik op <meer> voor een lijst van de geslaagde leerlingen van Tessenderlandt.

meer...
Tessenderlandt dag leerjaar 3 op 14 juni 2016

Dinsdag 14 juni a.s. is de jaarlijkse Tessenderlandt dag voor alle leerlingen van leerjaar 3. Deze dag wordt gevierd in Lot 66, een funcentrum aan de Mijkenbroek in de wijk Haagse Beemden. De klassen 3MG1, 3BH, 3BB, 3BI, 3BV, 3KH, 3KI, 3KV en 3KB zijn ingedeeld in de ochtend (groep 1); de klassen 3MG2, 3BC, 3BZ, 3BU, 3KC, 3KU en 3KZ zijn ingedeeld in de middag (groep 2)

meer...
Eerste boek Imke Geerts gepubliceerd!

Imke Geerts, leerling uit klas R3MG2, heeft onlangs haar eerste boek gepubliceerd! Imke Geerts uit Chaam schreef haar eerste boek toen ze acht jaar oud was. Hierin kan ze haar creativiteit uiten. In dit verhaal heeft ze haar eigen ervaringen verwerkt, wat het boek nog echter maakt. Dat is ook de reden waarom ze 'Bedrogen' geschreven heeft. 

meer...
Excursie Bobbejaanland leerjaar 1

Op vrijdag 20 mei a.s. gaan alle eerstejaars leerlingen naar Bobbejaanland. Dit uitstapje is de afsluiting van het project microkrediet. Dankzij de inzet van de leerlingen is met de verkoop van diverse producten een winst van ruim elfhonderd Euro behaald. Dit bedrag wordt ingezet voor deze excursie en is een leuke beloning voor de geleverde inspanningen! 

meer...
Tessenderlandt wint gouden schaal voor gezonde schoolkantine

Donderdag 21 april 2016 heeft Tessenderlandt als eerste school in Nederland de gouden schaal voor gezonde schoolkantine in ontvangst mogen nemen. Om deze onderscheiding te kunnen bemachtigen moet de schoolkantine voldoen aan een aantal voorwaarden. Er moet o.a. minimaal 80% aan zgn. 'gezonde keuze' producten worden aangeboden. Op Tessenderlandt is dit maar liefst 91%.

meer...
Filmpje wintersportreis 2016
Tijdens de wintersportreis van onze derde- en vierde-jaars leerlingen in Oostenrijk in januari 2016 is een leuk filmpje gemaakt. Je kunt deze hier bekijken.
meer...
Bart Severijns 2e bij beroepenwedstrijd timmeren

Donderdag 10 en vrijdag 11 maart werd weer de regionale timmerwedstrijd gehouden voor zuidwest Nederland. Bart Severijn was de afgevaardigde van onze afdeling. Hij moest onder hoge tijdsdruk een planten etagère maken. Het venijn zat hem in de driehoekige vormen die in het werkstuk zaten. Als deze verbindingen namelijk niet in een keer passen is het niet meer te herstellen.  Na twee dagen intensief timmeren was op vrijdag om 16.00 uur de prijsuitreiking. Bart werd 2e en liet daarmee 10 vak-kanjers achter zich! Op de foto’s de bewijzen.

meer...
Berlijnreis Tessenderlandt 2016

Naast de Londenreis en de ski-reis naar Oostenrijk organiseert Tessenderlandt dit jaar ook een reis naar de hoofdstad van Duitsland BERLIJN. Onze vierdejaars leerlingen mavo en kader, die Duits in hun pakket hebben, hebben de mogelijkheid hieraan deel te nemen. Er is een prachtig programma opgesteld, waarin de belangrijkste en leukste bezienswaardigheden van Berlijn zijn opgenomen. Daarnaast is er ook voldoende tijd om te shoppen. In dit informatieboekje vind je alle bijzonderheden over deze leuke reis.

meer...
Londenreis Tessenderlandt 2016

In de hiernaast afgebeelde folder vind je alle informatie over de geweldige reis naar Londen die dit jaar voor de vijfde maal wordt georganiseerd. Ieder jaar komen de leerlingen weer erg enthousiast terug en blijkt de herinnering aan deze reis tot de leukste aan Tessenderlandt te zijn toegevoegd. Wij hopen uiteraard dat dat ook dit jaar weer het geval zal zijn. Het programma van de reis wordt in dit boekje uitgebreid beschreven. Lezen dus, en laat de voorpret dan maar alvast beginnen!

meer...
Architect verzorgt gastles bij BWI

Vrijdag 22 januari 2016 kregen leerlingen van onze afdeling Bouwen, wonen en interieur geen les van hun vakdocent, maar van een architect. Lees verder en bekijk de foto's!

meer...
Toekomstexperience leerjaar 2

Maandag 9 november 2015 stond in het teken van de Toekomstexperience. De tweedejaars leerlingen mochten een activiteit uitvoeren in een praktijkafdeling ter voorbereiding op de keuze voor leerjaar 3. Er zijn heel wat nagels gelakt, lampjes gemaakt, daken gedekt, auto's bekeken, collages gemaakt, muffins gebakken en er is veel met de rolstoel gereden. Klik hier voor een fotoimpressie.

meer...
Tessenderlandt, Hip Ambacht en Stichting Cultuurbehoud Breda in het Grand Theater Open Monumentendag

In 2014 won Tessenderlandt, na de Open Monumentendag, samen met de Stichting Cultuurbehoud Breda/Hip Ambacht de tweejaarlijkse provinciale Brabantse Erfgoedprijs. Naar aanleiding hiervan heeft de Gemeente Breda Tessenderlandt verzocht voor het derde jaar op rij weer gezamenlijk mee te werken aan de Open Monumentendag 2015. 

meer...


adres Riebeecklaan
Tessenderlandt
Van Riebeecklaan 2
4818 EB Breda
tel: (076) 521 93 52
info@tessenderlandt.nl

Met de informatie en de verdere schoolspecifieke gegevens in deze gids hopen wij u een betrouwbare indruk te geven van Tessenderlandt-vrl.


 

De eerste jubileumeditie van Via Tessenderlandt - portretten van oud-leerlingen - is verschenen. U kunt het boek aanvragen via e-mail of afhalen bij boekhandel Libris Buitelaar, Grote Markt 11, Breda. U kunt het hier ook inzien of als PDF downloaden.

  
         
PuberbreinOntwerp en realisatie SchoolMaster BV
disclaimer | privacy | copyright