Welkom bij Tessenderlandt
Tessenderlandt is een school voor mavo en voorbereidend mbo gelegen op een ruim terrein in, wat zo mooi heet, de "Parel van het Zuiden". Met zo'n 700 leerlingen is het een kleinschalige en overzichtelijke  school. Tessenderlandt is een resultaatgerichte school met een duidelijke structuur en een ondernemend karakter. De school wordt gekenmerkt door een vriendelijk pedagogisch klimaat en een plezierige leeromgeving. Dat alles in een ruim, schoon en goed geoutilleerd schoolgebouw.  Leerlingen worden daarin uitgedaagd om een topprestatie te leveren.


Toekomstexperience leerjaar 2

Maandag 9 november 2015 stond in het teken van de Toekomstexperience. De tweedejaars leerlingen mochten een activiteit uitvoeren in een praktijkafdeling ter voorbereiding op de keuze voor leerjaar 3. Er zijn heel wat nagels gelakt, lampjes gemaakt, daken gedekt, auto's bekeken, collages gemaakt, muffins gebakken en er is veel met de rolstoel gereden. Klik hier voor een fotoimpressie.

meer...
Ride4Kids woensdag 7 oktober 2015
Woensdag 7 oktober a.s. verzamelen de leerlingen van het eerste leerjaar om 08.30 u. op school. We gaan dan op de fiets naar restaurant de Boschwachter aan de Huisdreef 4 in Breda (Mastbos) voor de sponsorloop. meer...
Tessenderlandt, Hip Ambacht en Stichting Cultuurbehoud Breda in het Grand Theater Open Monumentendag

In 2014 won Tessenderlandt, na de Open Monumentendag, samen met de Stichting Cultuurbehoud Breda/Hip Ambacht de tweejaarlijkse provinciale Brabantse Erfgoedprijs. Naar aanleiding hiervan heeft de Gemeente Breda Tessenderlandt verzocht voor het derde jaar op rij weer gezamenlijk mee te werken aan de Open Monumentendag 2015. 

meer...
Verslag Tessenderlandtdag leerjaar 3
Geen pretpark, zwembad, kartcentrum of bowling, maar een dagje sociaal, educatief en cultureel bezig zijn op de jaarlijkse Tessenderlandtdag. De leerlingen werden op 9 juni verrast met diverse activiteiten rondom het Vincent van Gogh-jaar. meer...
Tessenderlandt internationaal op weg: nieuw in 2015-2016 de Berlijn reis

In december hebben de heer Van der Plas en  mevrouw Van Spaendonk een bezoek gebracht aan Berlijn om een nieuwe buitenland-reis voor te bereiden.
meer...
De aardappeleters van Vincent van Gogh
komen tot leven. Leerlingen en studenten
van Tessenderlandt en het Radius College
maken met speciale 3D camera technieken
een virtueel schilderij ...


adres Riebeecklaan
Tessenderlandt
Van Riebeecklaan 2
4818 EB Breda
tel: (076) 521 93 52
info@tessenderlandt.nl

Met de informatie en de verdere schoolspecifieke gegevens in deze gids hopen wij u een betrouwbare indruk te geven van Tessenderlandt-vrl.


 

De eerste jubileumeditie van Via Tessenderlandt - portretten van oud-leerlingen - is verschenen. U kunt het boek aanvragen via e-mail of afhalen bij boekhandel Libris Buitelaar, Grote Markt 11, Breda. U kunt het hier ook inzien of als PDF downloaden.

  
         
PuberbreinOntwerp en realisatie SchoolMaster BV
disclaimer | privacy | copyright